top of page

Hoe Word Ik Gastouder? Een Stapsgewijze Gids

Overweeg je om gastouder te worden, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, we hebben een stapsgewijze gids samengesteld om je te helpen de weg te vinden naar het worden van een geweldige gastouder.

 

Stap 1: Controleer de Vereisten

Om te kunnen werken als gastouder moet je voldoen aan een aantal eisen. Zo moet je een geschikt diploma hebben en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen.

 

Stap 2: Bekijk de Diploma-eisen voor Gastouders

Controleer welke diploma's van toepassing zijn voor gastouders volgens de Wet Kinderopvang (artikel 10). Je kunt de specifieke vereisten hier vinden: Wet Kinderopvang, Artikel 10.

 

Als je diploma hier niet tussen staat, kun je bij DUO laten uitzoeken of het toch voldoet voor gastouders. Dit kun je hier doen.

 

Stap 3: EHBO-certificaat

Naast je diploma heb je een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen nodig. Zorg ervoor dat je deze EHBO-cursus met succes hebt afgerond voordat je verdergaat. Bij KiddoStaff geven we een jaarlijkse EHBO-cursus. Zodat je altijd up-to-date bent!Gastouder worden

 

Stap 4: Inschrijven bij een Gastouderbureau

Schrijf je in als gastouder bij een geregistreerd gastouderbureau. Dit kan alleen op je eigen opvangadres, oftewel je eigen adres of het woonadres van de vraagouder.

 

Stap 5: Vraag een VOG aan

Vraag een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan bij je gemeente. Deze VOG is nodig om te mogen werken als gastouder en om jezelf te laten inschrijven in het Personenregister Kinderopvang. Bij KiddoStaff helpen we je hier uiteraard bij!

 

Stap 6: Overige Eisen

Zorg ervoor dat je minimaal 18 jaar oud bent en tijdens de opvang Nederlands, Fries of een erkende Nederlandse streektaal spreekt. Deze eisen zijn essentieel om te kunnen werken als gastouder.

 

Met deze stappen ben je goed op weg om een fantastische gastouder te worden! Wil je meer weten over het worden van een gastouder? Lees dan onze uitgebreide blog op [link naar onze website] voor meer informatie en handige tips.

 

Wil jij ook een verschil maken in het leven van kinderen en gezinnen? Neem contact op via ons contactformulier onder aan de pagina of stuur een mailtje naar rianne@kiddostaff.nl.

23 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page