top of page

Waarom is buitenspelen cruciaal voor de gezondheid van kinderen?

Als ouder en/of leidster aan huis draag je niet alleen zorg voor de kinderen, maar ben je ook verantwoordelijk voor hun algehele ontwikkeling. Een van de meest waardevolle activiteiten die je kunt integreren in je dagelijkse routine is buiten spelen. Onderzoek toont aan dat dit een cruciale rol speelt in de fysieke, mentale en emotionele gezondheid van kinderen.


1. Verbeterde lichamelijke activiteit: Studies tonen aan dat kinderen die regelmatig buiten spelen, gemiddeld 20% meer lichamelijk actief zijn dan hun leeftijdsgenoten die voornamelijk binnen blijven. Door buiten te spelen kunnen kinderen rennen, springen, klimmen en andere fysieke activiteiten ondernemen die essentieel zijn voor hun gezonde ontwikkeling.


2. Voordelen voor de mentale gezondheid: Het rapport van de American Academy of Pediatrics benadrukt de voordelen van buiten spelen voor de mentale gezondheid van kinderen. Zo kan buiten spelen helpen bij het verminderen van stress, angststoornissen en depressie bij kinderen. Het stimuleert een positieve stemming en draagt bij aan hun welzijn.


Kinderen buiten spelen


3. Ontwikkeling van motorische vaardigheden: Uit onderzoek blijkt dat kinderen die regelmatig buiten spelen, beter ontwikkelde motorische vaardigheden hebben. Door te klimmen, rennen en balanceren ontwikkelen ze hun coördinatie en balans, wat essentieel is voor hun algehele groei en ontwikkeling.


4. Aanbevolen speeltijd: Volgens de World Health Organization (WHO) zouden kinderen minimaal 60 minuten per dag buiten moeten spelen om een gezonde ontwikkeling te ondersteunen. Als leidster aan huis kun je ervoor zorgen dat deze speeltijd een integraal onderdeel is van de dagelijkse routine van de kinderen die je verzorgt.


Door bewust tijd vrij te maken voor buiten spelen en het integreren van leuke en stimulerende buitenactiviteiten, kun je als leidster aan huis een positieve invloed hebben op de ontwikkeling en het welzijn van de kinderen waarvoor je zorgt.

1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page